Hur du får ditt barn i trädgården

Odlingslåda är en rolig och lärorik aktivitet för barn att delta i. För att skapa din odlingslåda behöver du köpa eller bygga din egna låda. Om du väljer att köpa en kan du hitta dem på de flesta trädgårdsbutiker.

När du har din låda, måste du göra ett val av vilka grönsaker som ska planteras. De bästa sakerna att välja är naturliga grödor som möjliggör att barnen kan titta på hur de växer och blir mer intresserade av odling. Du måste också fylla lådan med jord, se till att det är ordentligt gödselad och säkerställa att det finns tillräckligt med dränering.

När din odlingslåda är klar, är det dags att plantera grönsaker. Ljudet från regnet som träffar locket skapar en trevlig atmosfär under arbetet och det kan också vara roligt att se barnen njuta av den processen. Det är viktigt att man förklarar för barnen hur de ska ta hand om grönsakerna, som regelbundna vattning, så att de kan odla dem på rätt sätt.

Se naturen i aktion

När grönsakerna har börjat växa, är det mycket lärorikt för barnen att se naturen i aktion. Det finns många olika pedagogiska aktiviteter du kan göra med barnen för att hjälpa dem lära sig om växtliv. Till exempel kan du låta barnen mata djurens insekter, såsom sniglar och skalbaggar; eller studera de olika blommornas egenskaper.

Om du har tillräckligt stor trädgård, kan du även uppmuntra barnen att leta efter naturliga material som torkade blad, småstenar och greener att använda som dekorationer för din odlingslåda. De hittade materialen kan sedan användas för att skapa konstverk som barnen kan ta med sig hem och visa upp sina vänner.

Att odla grönsaker är en intressant aktivitet som både du och dina barn kan njuta av. Det är ett perfekt sätt att uppmuntra dem att vara utomhus samtidigt som de lär sig om naturen, eftersom de får se hur växter växer från frön till mat. Att odla grönsaker i trädgården är säkert ett minne de kommer att ha för resten av livet.

Genom att följa dessa steg kan du skapa en rolig och lärorik miljö som hjälper barnen att uppskatta naturen och sin trädgård. Att odla grönsaker är en aktivitet som både du och barnen kan göra tillsammans, så ta chansen nu! Oavsett om det är plantering eller samlande, ger odlingslådan möjligheter för barnen att koppla av och ha roligt samtidigt som de lär sig nytt.