Du måste ha detta under kontroll om du vill börja gå ner i vikt

Om du vill gå ner i vikt finns det ett antal saker du måste hantera. Först och främst måste du ta reda på hur mycket vikt du vill gå ner. Gör sedan en plan för hur du ska uppnå ditt mål. Slutligen är det viktigt att komma ihåg att viktminskning inte bara handlar om att äta mindre och träna mer – det handlar också om att fokusera på rätt saker i maten.

Ta reda på fakta

När du vill börja gå ner i vikt är det första du behöver göra att inse fakta. Faktum är att du måste börja med att väga dig och spela in det. Mät dig själv med ett måttband runt dina armar, lår, mage och midja så att du kan se förändringar. Sedan måste du sätta dig ett realistiskt mål i förhållande till hur mycket du vill förlora, så att du har något att ta itu med.

När du har fakta under kontroll kan du bättre relatera till hur mycket du behöver gå ner per vecka, vilket också är en utgångspunkt för hur många kalorier du kan äta.

Få kontroll över kalorierna

Nästa steg är att ta reda på hur många kalorier du konsumerar dagligen. Det gör du genom att göra en dietplan för vad du äter under en vanlig dag, samt ta reda på hur många kalorier det finns i maten du äter.

Du kan sedan beräkna hur många kalorier du måste äta dagligen för att gå ner i vikt och sätta ett specifikt nummer på det. Kom dock ihåg att kalorier inte är det viktigaste när det kommer till att gå ner i vikt – det handlar också om vilken typ av mat du äter.

Fokusera på rätt saker

Om du vill gå ner i vikt måste du fokusera på att äta rätt saker. Det handlar inte bara om att äta färre kalorier, utan också om att äta rätt kalorier. Du måste äta en hälsosam och varierad kost som innehåller alla de näringsämnen och vitaminer din kropp behöver.

Det betyder att du måste undvika ohälsosamma livsmedel som t.ex snabbmat, sockerrik mat och dryck samt produkter med låg fetthalt. Istället bör du fokusera på att äta hälsosam och näringsrik mat som t.ex fisk, grönsaker, fullkorn och magert kött.

Tränar dagligen

Det räcker nog inte att fokusera på vilken typ av mat du äter om du också vill gå ner i vikt. Du måste också komma ihåg att träna dagligen för att öka din viktminskning. Det rekommenderas att du tränar minst 30 minuter om dagen, men om du inte hinner med detta kan du också enkelt göra det på andra sätt.

Du kan till exempel ta trappan istället för hissar, gå en extra promenad med hunden eller ta cykeln istället för att köra bil. Sammantaget något som kan hjälpa dig att ge dig en liten extra boost när det gäller att gå ner i vikt

Som du kan se kan det låta enkelt och okomplicerat, men om du tappar koll, använd en app som Arono. Klicka här om du vill veta mer om appen. Det kan hjälpa dig att skapa en överblick när du tycker att det hela verkar svårt.