Upplevelser i Doha

Doha är huvudstaden i Qatar som ligger vid den Persiska viken på den Arabiska halvön. Förr i världen var staden starkt förknippat med mellanlandningar men numera har allt fler turister stannat i staden. Doha bjuder på många besöksmål och upplevelser. Här nedan får du några tips på det.

Museum of Islamic art

Museum of islamic art är namnet på ett känt konstmuseum som finns i Doha. Byggnaden är vacker att se på och är designad av den kända kinesiska arkitekten vid namn I.M Pei. Förutom att byggnaden är vacker att se på är innehållet ännu bättre. Inne på museet kan de se en stor samling av islamisk konst varav det äldsta verken är 14000 år gamla.

Shoppa i Souq Waqif

I Souq Waqif kan du vandra runt bland olika marknadsstånd. Förutom att det finns ett brett utbud av marknadsstånd finns det även flera restauranger med inspiration från många olika matkulturer. Du kan med andra ord göra allt från att köpa kryddor till att prova parfymer till att få i dig en måltid.

Utflykt till öknen

Vill du uppleva öknen ska du passa på att göra det när du är i Qatar. Med hjälp av skickliga förare tar de dig och ditt sällskap fram på en Jeep genom ett vackert ökenlandskap. Oftast avslutas utflykten med en kopp te i sanddyn i solnedgången.

Åk på en partybåt

Runt strandpromenaden i Doha finns det flera partybåtar, eller Dhowbåtar som de kallas för. På turen får du fantastiska vyer och får chansen att se Dohas pampiga skyline medan båten åker längs med kusten. Allt sker under blinkande ljus och dunkande musik.

Upplev en modern flygplats

Dohas nya flygplats vid namn Hamad International Airport är modern, snygg och bjuder på många saker att göra i väntan på din flygning. Du kan till exempel besöka någon av de många butikerna. Förutom att du kan passa på att shoppa finns det många andra roliga saker du kan göra bara på flygplatsen.

Sol och bad

Sist men inte minst erbjuder Doha flera stränder där du kan jobba på din solbränna, ta det lugnt eller ta dig ett dopp i havet. Sol och bad är aldrig att underskatta, speciellt inte när man är i en så varm stad som Doha.