Fotledsskydd | Ge ett optimalt stöd åt din fotled

Smärta i fötterna är ingen ovanlig företeelse, och särskilt inte med tanke på hur ofta vi använder våra fötter när vi står, går och tränar. Det kan göra ont i din fot för flera olika skäl, och för att ta hänsyn till din hälsa är det bäst att göra ditt yttersta för att snart komma tillbaka på banan igen. Med allt detta sagt, vad kan vara orsaken till att du har ont i din fot och hur kan du gå till väga för att förbättra din hälsa?

Underskatta inte effektiviteten hos ett fotledsskydd

Vare sig du redan har råkat ut för besvär med dina fötter eller om du vill hindra framtida skador kan ett fotledsskydd göra susen. Som namnet antyder är detta ett skydd som sitter runt din fotled och förser din fot med ett välbehövt stöd. Skyddet hindrar din fot från att böjas på ett onaturligt vis och ser även till så att du trampar ner på ett mer stabilt och balanserat sätt.

När du väljer ut rätt fotledsskydd för dig bör du lägga krut på att det ska passa dig perfekt. Det finns fotledsskydd i flera olika prisklasser och storlekar samt varianter med olika användningsområden. Säkerställ dessutom att det skyddet som du införskaffar dig går att köra i tvättmaskinen samt att du kan ta på och av ditt skydd utan svårigheter. Med ett fotledsskydd som passar din fot likt handen i handsken kan hjälpmedlet göra under för din hälsa.

Fotledsskydd vid stukning av foten

Det är mycket vanligt att stuka foten, och faktum är att var fjärde idrottsskada består av en stukad fot. Detta besvär uppkommer vanligtvis när du trampar snett med foten, vare sig det är under ett träningspass eller helt enkelt när du är ute på promenad. När du har stukat foten blir den svullen och det gör oftast ont när du går på den.

För att återigen se till så att din hälsa förbättras bör du se till så att du vilar och helst använder foten så lite som möjligt. När du sitter ner kan du kan du vila foten mot ett upplyft underlag så att foten befinner sig i ett högre läge än benet. Ett fotskydd kan dessutom minska risken för att du stukar foten igen. Det är nämligen vanligt att stuka foten en gång till om det nyligen har skett. Med ett fotskydd hålls din fot i ett stabilt läge för att undvika ytterligare stukningar.