Vattensport – hälsosamma skratt (och rörelse) på vatten

Enligt wikipedia är vattensport “Sporter som involverar vatten. Dessa kan delas in huruvida deras relation till vattnet är.“. För de flesta är det helt enkelt alla olika tänkbara sätt att ha det roligt på eller i vatten. I den här artikeln går vi igenom tre av de mest populära typerna av vattensportsprodukter och hur du bör använda dem. Grunden till artikeln kommer från Moorys avdelning för vattensport.

Badflottar – för roligt häng ovanpå vattnet

En badflotte är en slags jättestor badmadrass. Om en badmadrass är till för att ligga på så är en badflotte till för att sitta och hänga på. Det finns badflottar i alla tänkbara storlekar – från rena partyflottar till lite mindre varianter för barn. Oavsett vilken modell du använder så ger en badflotte verkligen en kul plattform att ha ett härligt häng på.

Åkringar & tubes – fartfyllda äventyr

Åkringar och tubes är ett populärt val för de som söker fartfyllda äventyr på vattnet. Båda dessa produkter är utformade för att användas bakom en båt, och ger en adrenalinkick när man susar fram över vattnet.

Åkringar är en form av flotte som består av en ring med ett rep som används för att dra personen bakom båten. De finns i olika storlekar och former, och kan vara enkel eller dubbel. Åkringar är lätta att använda, men det kräver lite övning för att hålla balansen och få ut det mesta av åkupplevelsen.

Tubes är en annan form av flotte som är utformad för att ta med en eller flera personer bakom en båt. Tubes är ofta mer stabila än åkringar och är lättare att hålla balansen på. De finns i många olika storlekar och former, från enkel enpersoners tubes till större tubes som rymmer flera personer.

En av fördelarna med både åkringar och tubes är att de är lätta att förvara och transportera. De flesta modeller kan enkelt packas ner och tar inte mycket plats i bilen eller på båten.

Det är viktigt att vara försiktig när man använder åkringar och tubes, och följa tillverkarens instruktioner och säkerhetsföreskrifter. Det är också viktigt att använda skyddande utrustning såsom flytväst och hjälm.

Som med badflottar finns det många olika tillverkare av åkringar och tubes och priserna varierar beroende på storlek, material och funktioner. Det är viktigt att välja en åkring eller tube som passar dina behov och budget.

Uppblåsbara kajaker & kanoter – utforska nya platser enkelt & smidigt

En uppblåsbara kajak (eller kanot) är helt enkelt en kajak eller kanot som enkelt blåses upp. Fördelen är förstås att de inte tar någon plats – så du kan enkelt ta med dem på campingturen och för alla oss med begränsat utrymme för förvaring så är det supersmidigt.

Dessa produkter finns i oändligt (nästan!) många varianter – så välj en som passar just dig och dina behov. Vissa är bättre för att faktiskt ta sig fram effektivt, medan andra ger mer utrymme för att röra på sig (vilket är bra om du ska fiska, exempelvis).