Allt om Lionel Messi, fru och barn

Lionel Messi, född 24 juni 1987 i Rosario, Argentina, är inte bara en av de mest framstående fotbollsspelarna genom tiderna, utan också en familjeman med starka band till sina nära och kära. Hans liv utanför planen, speciellt hans relation med familjen och hans roll som far, är lika fascinerande som hans magiska färdigheter på fotbollsplanen.

Det skriver Fodbold.

Messi växte upp i en arbetarklassfamilj i Rosario. Hans far, Jorge Messi, arbetade på en stålfabrik medan hans mor, Celia Cuccittini, var en deltidstjänsteman. Messi har två äldre bröder, Rodrigo och Matias, samt en syster, Maria Sol. Från en ung ålder visade Messi en extraordinär talang för fotboll, vilket fick hans familj att stödja hans passion fullt ut. När han var 13 år gammal flyttade familjen till Barcelona efter att han blivit erbjuden en plats i FC Barcelonas ungdomsakademi, La Masia.

I Barcelona utvecklades Messi inte bara som spelare, utan också som person. Han mötte sin blivande fru, Antonela Roccuzzo, redan när han var barn i Rosario. De två hade känt varandra sedan de var fem år gamla, men deras kärleksrelation började först som vuxna. De gifte sig i en storslagen ceremoni i deras hemstad Rosario 2017, en händelse som beskrevs som “århundradets bröllop” i Argentina.

Familjelivet har alltid varit centralt för Messi. Han och Antonela har tre söner tillsammans: Thiago, född 2012, Mateo, född 2015, och Ciro, född 2018. Messi har ofta uttryckt hur faderskap förändrat honom och givit hans liv ett nytt perspektiv. Han är en hängiven far som ägnar mycket tid åt sina barn, trots de krav och resor hans yrkeskarriär innebär.

Messis relation till sina barn är fylld av lek och skratt, något som ofta delas i sociala medier där han visar upp deras gemensamma stunder. Det verkar som att hans äldsta son, Thiago, även har ett växande intresse för fotboll, något som Messi stödjer helhjärtat. Det är dock tydligt att Messi vill att hans barn ska växa upp med en känsla av normalitet, trots deras fars berömmelse.

Familjen har varit en stabil kraft i Messis liv, särskilt under tider av professionella utmaningar och förändringar. När Messi gjorde det hjärtskärande beslutet att lämna Barcelona för Paris Saint-Germain 2021, var det med sin familjs stöd och välbefinnande i åtanke. Flytten till Paris innebar en ny början för familjen, och de har anpassat sig väl till livet i Frankrike.

Utöver sitt familjeliv är Messi också känd för sitt filantropiska arbete, ofta med fokus på barn och utbildning. Han har startat flera välgörenhetsprojekt genom sin stiftelse, Fundación Leo Messi, som arbetar för att främja tillgång till utbildning och hälsotjänster för barn.

I slutändan är Lionel Messi inte bara en fotbollslegend, utan också en familjeman som värderar sina nära relationer. Hans liv bortom fotbollsplanen med sin fru och barn visar på en mjukare, mer jordnära sida av superstjärnan. Det är denna kombination av professionell excellens och personligt engagemang som gör Messi till en sådan fascinerande och respekterad personlighet både på och utanför planen.