Reseguide till Gran Canaria

Gran Canaria är en av de största öarna i Kanarieöarna, som ligger utanför norra Afrikas kust. Ön erbjuder allt från hänförande sandstränder till vacker natur och levande städer. De som besöker Gran Canaria har många olika alternativ att välja mellan, från att uppleva det böljande landskapet till att njuta av öns stränder och omgivningar.

Det finns ett stort utbud av aktiviteter som passar alla, såsom fotvandring, cykling, segling eller vattensporter.

Vad ska man se på Gran Canaria?

De 10 mest populära attraktionerna på Gran Canaria är följande.

1. Las Palmas Old Town – Den här historiska stadsdelen erbjuder en bred variation av restauranger, nattliv och sevärdheter som de gamla fiskehamnen, Casa de Colon-museet och Vegueta-kvarteret.

2. Maspalomas Dunes – De berömda sanddynerna ligger i Maspalomas längs sydkusten och sträcker sig över 6 km med gyllene sand skapad av havsbrisen.

3. La Aldea de San Nicolás – Det här charmiga byn invigdes 1483 och har bevarats relativt oförstört genom tiderna, vilket gör den till ett idealiskt utflyktsmål för dem som vill ta del av det autentiska Canarias kulturarv.

4. Telde-dalen – Den vackra dalen bildades av det störtande lavaflödet från vulkanen Bandama, och erbjuder enastående utsikter samtidigt som man tar sig an den gröna vegetationen som omger denna plats.

5. Roque Nublo – Ett unikt landskapsfotografisamlande objekt på Gran Canaria är Roque Nublo, en 80 meter hög granitklippa som ligger mitt i naturen tillsammans med två andra rullstensmonument – El Fraile och La Rana – vilka alla kan nås via en kort promenad från parkeringsplatsen.

6. Pozo Izquierdo Beach – En av de bästa stranderna på Gran Canaria, Pozo Izquierdo Beach erbjuder perfekta vågor för amatör eller professionell vattensport året runt samt du kan njuta av den magnifika utsikten över havet och bergen från strandpromenaden Best of Pozo Izquierdo Beach Boardwalk (La Pasarela).

7. Aqualand Maspalomas – Ett must för familjer med barn är Aqualand Maspalomas som har mer än 19 olika sjöar med vattenrutschbanor, pooler och annan akvatisk underhållning för hela familjen att njuta av!

8. Puerto de Mogán – Kallad ”Mini Venedig” tack vare sin kanalsystem finns Puerto de Mogán belägen i södra delarna av Gran Canaria denna mysiga hamnen stad anses vara en av öns mest romantiska platser att besöka!

9. El Caldillo Mountain Range– Detta fantastiska bergsmassiv består av upp till 500 species olika djurarter bland dem flamingos, sparvar och ibiser men dessutom finns diverse trekkingsleders om du vill uppleva naturen mer aktivt!

10. Las Canteras Beach– Las Canteras Beach har prisbelönats flera ggr för sin exellenta vattenkvalité vilket gör den till ett perfekta ställe att spendera en dag tillsammans med familjen eller bara ligga i solstolen och ta det lugnt.

Var ska man bo på Gran Canaria?

Gran Canaria erbjuder många olika boendealternativ, från lägenheter till resorthotell. Om du letar efter det bästa stället att bo på Gran Canaria har vi listat några av de mest populära alternativen här.

1. Puerto de Mogan – Kallad “Mini Venedig”, är Puerto de Mogan en liten hamnstad som ligger i den södra delen av Gran Canaria. Det här charmiga området erbjuder vackra kanaler, trevliga restauranger och mysiga promenadstråk för dem som vill uppleva öns autentiska kulturarv. Boende i Puerto de Mogan varierar från luftiga lägenheter till lyxiga resorthotell med moderna bekvämligheter.

2. Playa del InglesPlaya del Ingles är en av de största turistmagneter på Gran Canaria och den perfekta platsen för dem som letar efter underhållning och nattliv. Allt från enastående stränder till shoppingcenter, finns allt man behöver för att ha det roligt och slappna av här! Boendet i Playa del Ingles varierar från hotellrum till lyxiga villor för kortare eller långsiktig uthyrning.

3. Las Palmas – Den huvudstaden på Gran Canaria är ett bra val om du letar efter en livlig stadsatmosfär samtidigt som du vistas nära naturen. Med sitt otroliga utbud av restauranger, barer och sevärdheter älskar besökarna Las Palmas atmosfäriska gator med skuggade trädgårdar och parker samt magnifika utsikter över Atlanten. Hyr din bostad direkt i staden eller testa njutningarna i ett privat hus vid strandens rand!

4. San Agustin – Förr kallad ”Acapulco of the Atlantic” har San Agustin rykte om sig att vara den blygsammaste platsen på Gran Canaria med sin lugna atmosfär sammankopplad med familje orienterade aktiviteter sasom golfbanor, tennisbanor, simskolor och strandpromenader vilket gör San Agustin till den perfekta destinationen för helgutflykter och semesterresa!

Boende finns från moderna studio-lillgenheter för par till lyxiga penthouse-villor för flera personer utefter strandlinjen.