5 INFRARÖD BASTU / INFRARÖD BASTU MATTA HUDFÖRDELAR

Vad är fördelen med en infraröd bastu för huden?

Infraröd bastu använder ljus för att skapa värme. Denna värme tränger djupt in i huden in i muskler, vävnader och blodkroppar och producerar en avgiftande svett som gör att kroppen befrias från föroreningar i celler där gifter och skadliga ämnen samlas. Att svettas hjälper din kropp att bli av med smuts, olja och andra saker som samlas i huden, vilket förbättrar din huds hälsa och dess övergripande utseende. Allt detta kan också uppnås med hjälp av en av de populära bastumattorna.

Dessutom, när temperaturen stiger i en infraröd bastu, förbättras blodcirkulationen. Blod börjar röra sig mer effektivt från de inre områdena av kroppen till perifera delar av kroppen, nämligen huden.

 

Förbättrad cirkulation hjälper kroppen att leverera syre till skadade eller skadade områden med hög cellomsättning. Denna mekanism kan hjälpa huden på många sätt, kanske framför allt vid ärrreparation. Eftersom blod strömmar genom kroppen på ett mer effektivt sätt kan du förvänta dig att se klarare, mjukare och friskare hud som ett resultat. Du kanske upptäcker att du kommer att uppleva ett återupplivande av ungdomlig vitalitet!

 

En studie publicerad i ‘The Journal of Cosmetic and Laser Therapy’ har visat att betydande förbättringar av hudens utseende kan realiseras efter bara 12 veckors hudterapi med infraröd teknik. Deltagarna i denna studie upplevde en minskning av rynkor och förbättrad övergripande hudton, inklusive mjukhet, släthet, elasticitet, klarhet och fasthet.

 

Det här är bara några av de många fördelarna med infraröd bastuhud som du kan uppleva när du besöker Rimba Sweat. Fortsätt läsa för mer förklaring om hur en infraröd bastu kan förbättra kvaliteten på din hud!

 

5 INFRARÖD BASTU ELLER INFRARÖD BASTUTÄCKNING HUDFÖRDELAR

Låt oss ta en närmare titt på de många fördelarna med infraröd bastuhud som är tillgängliga genom fortsatt, regelbunden användning av infraröd ljusterapi.

 

Infraröd bastu kan hjälpa till med hudsjukdomar

Lågnivåljusterapi används ofta för att behandla hudtillstånd som akne, psoriasis och eksem, och infraröd bastu för hudåkommor är inte annorlunda. Infraröd bastu ger ett icke-invasivt, avslappnande och uppfriskande tillvägagångssätt för att lindra kliande, öm, torr och röd hud och hjälpa sig själv att hantera symptomen på hudåkommor.

 

Det varma ljuset som avges av en infraröd bastu arbetar för att rengöra hudens porer, som tidigare var blockerade, så att talgkörteln i huden kan fungera utan hinder. Talgkörteln, som producerar talg som hjälper till att underhålla huden, kan frigöras genom svett som induceras av en infraröd bastu, vilket därefter förhindrar att akne utvecklas. Dessutom kan regelbunden bastuanvändning hjälpa till att kontrollera hudinflammation och främja hudcellsföryngring, vilket minimerar den konstanta klådan som ofta förknippas med eksem och psoriasis.

 

Infrarött ljus tränger djupt in i huden och ökar cirkulationen, vilket hjälper till att lindra besvärliga hudtillstånd genom att:

 

Borttagning av döda hudceller

Tillförsel av näringsämnen till epidermis

Spolar gifter från huden

Stöd och stärk immunförsvaret

Minskar stress och främjar avslappning, vilket förhindrar hudutslag

Rengör tilltäppta porer för att frigöra djupt inbäddade orenheter

Åtgärda triggers som kan orsaka flare-ups eller breakouts

Som du kan se verkar infraröd ljusterapi för att lindra stress, stärka immunförsvaret och rena kroppen från skadliga gifter. Eftersom många hudsjukdomar som akne, eksem och psoriasis kan förvärras till följd av stress, ett svagt immunförsvar och gifter är det klart att användningen av en infraröd bastu för hudsjukdomar är ett utmärkt botemedel.

 

Vill du prova en bastumatta kan du göra det här hos den danska marknadsledaren NordicHigh